YOUMA SCOUT

عجة الكوسا 35693

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا عجة الكوسا 874950 ادارة المنتدي عجة الكوسا 874950


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

YOUMA SCOUT

عجة الكوسا 35693

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا عجة الكوسا 874950 ادارة المنتدي عجة الكوسا 874950

YOUMA SCOUT

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جوالة جامعة الفيوم


4 مشترك

    عجة الكوسا

    جبالي
    جبالي
    Admin
    Admin


    عدد الرسائل : 3339
    العمر : 40
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا Yragb11
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Counse10
    هواية العضو : عجة الكوسا Swimmi10
    الاوسمة : عجة الكوسا 78c57f10
    نقاط : 7295
    تاريخ التسجيل : 16/09/2007

    عجة الكوسا Empty عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف جبالي 20/09/07, 07:16 pm

    عجة الكوسا

    المقادير

    500 غرام من الكوسا.

    6 ـ 7 بيضة طازجة.

    1 ـ 2 بصلة متوسطة الحجم مفرومة ناعماً.

    1 ملعقة صغيرة مع الكركم (العقدة الصفراء).

    1 ملعقة صغيرة من السكر.

    1/2 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.

    1 ملعقة صغيرة من الملح.

    1 ملعقة كبيرة من السمن أو الزيت لدهن الصينية.

    1/4 كوب من السمن.

    الوصفة

    يغسل الكوسا ويقطع إلى شرائح رقيقة ويوضع في المصفاة.

    يقلى البصل المفروم في مقلاة على نار هادئة حتى يصبح شفافاً ثم

    يضاف إليه شرائح الكوسا، ويقلب الخليط على نار متوسطة مدة

    10 ـ 15 دقيقة حتى يحمر الكوسا قليلاً.

    يرفع الخليط عن النار ويضاف إليه الكركم والملح والفلفل الأسود

    والسكر، تحرك المقادير جيداً وتترك جانباً.

    يخفق البيض بالشوكة أو بالخلاط الكهربائي مع قليل من البهار

    والملح ثم يضاف إلى مزيج الكوسا وتحرك المقادير جيداً.

    تدهن صينية الفرن (قطرها 20 سنتم) أو قالب الكيك بملعقة كبيرة

    من السمن أو الزيت وتغلف الجوانب أيضاً.

    يصب مزيج العجة في الصينية أو قالب الكعك ويدخل إلى فرن

    معتدل الحرارة مدة 30 ـ 40 دقيقة حتى يحمر سطح العجة.

    تقلب العجة في طبق مستدير وتقطع إلى مثلثات متساوية وتقدم

    ساخنة أو فاترة مع اللبن.
    [/size]
    marwa
    marwa
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة


    عدد الرسائل : 2269
    المزاج : عجة الكوسا 810
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Collec10
    هواية العضو : عجة الكوسا Sports10
    الاوسمة : عجة الكوسا 1187177599
    نقاط : 6073
    تاريخ التسجيل : 20/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف marwa 06/10/07, 08:49 pm

    جميلة جدا
    جبالي
    جبالي
    Admin
    Admin


    عدد الرسائل : 3339
    العمر : 40
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا Yragb11
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Counse10
    هواية العضو : عجة الكوسا Swimmi10
    الاوسمة : عجة الكوسا 78c57f10
    نقاط : 7295
    تاريخ التسجيل : 16/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف جبالي 07/10/07, 04:18 am

    العجة ولا الكوسة ؟
    marwa
    marwa
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة


    عدد الرسائل : 2269
    المزاج : عجة الكوسا 810
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Collec10
    هواية العضو : عجة الكوسا Sports10
    الاوسمة : عجة الكوسا 1187177599
    نقاط : 6073
    تاريخ التسجيل : 20/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف marwa 07/10/07, 09:26 pm

    العجة عشان انا مش بحب الكوسة
    جبالي
    جبالي
    Admin
    Admin


    عدد الرسائل : 3339
    العمر : 40
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا Yragb11
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Counse10
    هواية العضو : عجة الكوسا Swimmi10
    الاوسمة : عجة الكوسا 78c57f10
    نقاط : 7295
    تاريخ التسجيل : 16/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف جبالي 09/10/07, 08:27 pm

    ولا انا كمان بس نفسي في طبق كوسا من ايدك ؟
    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    marwa
    marwa
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة
    جوال حاصل علي وسام شرف الادارة


    عدد الرسائل : 2269
    المزاج : عجة الكوسا 810
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Collec10
    هواية العضو : عجة الكوسا Sports10
    الاوسمة : عجة الكوسا 1187177599
    نقاط : 6073
    تاريخ التسجيل : 20/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف marwa 16/10/07, 07:49 pm

    هههههههههههههه مش بحبها ولا بعملها اصلا
    baby sad
    baby sad


    عدد الرسائل : 359
    العمر : 36
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا 810
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Collec10
    هواية العضو : عجة الكوسا Chess10
    الاوسمة : عجة الكوسا D9d43b10
    نقاط : 5914
    تاريخ التسجيل : 29/07/2009

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف baby sad 08/08/09, 02:54 am

    تسلم ايدك يا جبالى واول مره اسمع عن عجه الكوسه اصلا
    جبالي
    جبالي
    Admin
    Admin


    عدد الرسائل : 3339
    العمر : 40
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا Yragb11
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Counse10
    هواية العضو : عجة الكوسا Swimmi10
    الاوسمة : عجة الكوسا 78c57f10
    نقاط : 7295
    تاريخ التسجيل : 16/09/2007

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف جبالي 09/08/09, 11:44 pm

    لا والله انا جربت اعملها وطلعت جامده
    انا علي فكره كل الاكلات اللي هنا عملت معظمهم علي فكره والله
    بجد موضوع جامد لو فاضيه في مره حاولي تاخي وصفه من هنا واعمليها
    هيعجبك الحوااااااااار
    baby sad
    baby sad


    عدد الرسائل : 359
    العمر : 36
    احترامك لقوانين المنتدي : عجة الكوسا 111010
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا 810
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Collec10
    هواية العضو : عجة الكوسا Chess10
    الاوسمة : عجة الكوسا D9d43b10
    نقاط : 5914
    تاريخ التسجيل : 29/07/2009

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف baby sad 10/08/09, 10:48 pm

    اوك تمااااام اخد الوصفات كلها واجربها واحده واحده

    شكرا ليك يا جبالى
    بوفون مصر
    بوفون مصر


    عدد الرسائل : 245
    اعلام الدول : عجة الكوسا Egy10
    المزاج : عجة الكوسا 1210
    المهنة المستقبليه او الحالية : عجة الكوسا Progra10
    هواية العضو : عجة الكوسا Travel10
    الاوسمة : عجة الكوسا Wesaam12
    نقاط : 5976
    تاريخ التسجيل : 04/03/2009

    عجة الكوسا Empty رد: عجة الكوسا

    مُساهمة من طرف بوفون مصر 02/10/09, 08:30 pm

    طيب يا جبالى لمه اجيلك عايزك تعملها عايز اعرف طعمها

      الوقت/التاريخ الآن هو 20/05/24, 03:36 pm