االمقادير
2 كوب دقيق..3\4 كوب زبده او زيت ذرة
3/4 بيضات فانليا ...بيكنج بودر......2كوب ماء
االطريقة
توضع الماء على النار حتى تغلى وبعد ذلك وضع الزيت او الزبده فى الاناء على الماء
ثم يوضع الخليط مرة اخرى على النار الهادئة حتى الغليان
نبعد الاناء عن النار ثم نضع الدقيق مرة واحدة واوعى تنسوا الفانيليا والبودر مع الدقيق
يقلب الخليط بملعقة خشب جيدا ثم نضعه على النار الهادئه خمس دقائق
يفضل وضع العجينة فى اناء اخر حتى تبرد قليلا
وبعديننحط البيض ونقلب كويس
لحد ما العجينة تكون متجانسة
يعنى مش تكون يابسة ولا طرية
وسط
طبعا باستخدام القمع المخصص لبلح الشام
بنحط فيه العجينة
وبعدين نقليها فى الزيت
ونطلعها نحطها فى الشراب اللى المفروض يكون بارد
وبعدين نرش عليها المكسرات اللى تحبوها
وبالهنا والشفا
2 كوب دقيق..3\4 كوب زبده او زيت ذرة
3/4 بيضات فانليا ...بيكنج بودر......2كوب ماء
االطريقة
توضع الماء على النار حتى تغلى وبعد ذلك وضع الزيت او الزبده فى الاناء على الماء
ثم يوضع الخليط مرة اخرى على النار الهادئة حتى الغليان
نبعد الاناء عن النار ثم نضع الدقيق مرة واحدة واوعى تنسوا الفانيليا والبودر مع الدقيق
يقلب الخليط بملعقة خشب جيدا ثم نضعه على النار الهادئه خمس دقائق
يفضل وضع العجينة فى اناء اخر حتى تبرد قليلا
وبعديننحط البيض ونقلب كويس
لحد ما العجينة تكون متجانسة
يعنى مش تكون يابسة ولا طرية
وسط
طبعا باستخدام القمع المخصص لبلح الشام
بنحط فيه العجينة
وبعدين نقليها فى الزيت
ونطلعها نحطها فى الشراب اللى المفروض يكون بارد
وبعدين نرش عليها المكسرات اللى تحبوها
وبالهنا والشفا